Sós Jenő

28 év kihagyás nélkül

Katonaság alatt tetszett meg a testépítés, ami annyira magával is ragadott, hogy azt hiszem én voltam az első Magyarországon, aki Arnold Schwarzenegger és Jean-Claude Van Damme poszterek vitt be magának a laktanyába. Már akkor tudtam, hogy a testépítés nálam nem „egynyári szerelem” vagy kamaszos fellángolás lesz, hanem olyan gondolkodásmód, ami egész életemben végig fog kísérni. Megtanultam, hogy ebben a sportban sincsen varázslat vagy csoda: azt kapod, amit megérdemelsz és amiért keményen megdolgozol. A folyamatos fejlődés titka egyszerű: ki kell lépned a komfort zónádból, szakítanod kell a megszokott rutinjaiddal. És ahogy az életben is, itt is a szorgalom, folyamatos fejlődés és tanulás a nagybetűs SIKER titka.

Pörkölt nokedlivel? Köszönöm, dupla adagot kérek!

Sokan azt gondolják, hogy a testépítés, kizárólag hatalmas acélok emelgetéséről szól, de ez nem igaz. Ahogy az sem, hogy a lemondás vagy az önsanyargatás segít az egészséges, szép alak elérésében. A profiknál minden azon múlik, mennyire tudnak tudatos, rendszeres és átgondolt életet élni. Nem szeretnék nagy szavakat használni, de azt hiszem, ha a magánéletről, munkáról, családról vagy tanulásról van szó akkor nálam egyetlen szó létezik, ez pedig az „akarat”. Ez visz mindenben előre. Az erre vonatkozó mondás azt tartja: a gyávák sosem kezdik el, a gyengék sosem fejezik be, a győztesek pedig
sohasem adják fel. Minden porcikám tudja és érzi, hogy a siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.

Egy, két, há…. és induljon a banzáj!

Zene nélkül lehet élni, de talán nem érdemes. Nyugodtan állíthatom, hogy az én életem sem lenne teljes zene nélkül. Sok száz playlistem van, rendszeresen keresek olyan dalokat, amik megérintenek és megszólítanak. Bevallhatom, hogy vannak olyan érzelmeim, amiket nem tudnék ritmus és dallam nélkül megélni. A zene segít felfedezni önmagam, átélni hangulatokat, megérteni dalszövegek mélyebb értelmét. Ha szomorú vagyok, felvidít, ha boldog vagyok, hozzáad a jó kedvemhez. Ritmusra jár a kezem és a lábam utazás közben éppúgy, mint otthon vagy az edzőteremben. Zene nélkül nem lenne teljes és kiegyensúlyozott a lelki életem.

Megosztás