Turai Tünde

Makk Marci és Makk Marcsi, avagy honnan indul egy pénzügyes?

Szerintem már az anyám hasában is pénzügyes lehettem, amit talán az is pontosan jelez, hogy lassan már 30 éve ezen a területen dolgozom. A fiatalabb korosztály talán nem hallott róla, de annak idején, amikor még volt Pajtás újság, Kockás képregény, meg iskolabélyeg az iskolákban, már akkor is én intéztem az osztály ezekkel kapcsolatos könyvelési és elszámolási feladatait.

Tutanhamontól Churchillig

Ha nem kertészkedem, akkor leginkább olvasni szeretek. Az orosz arisztokrácia története éppen úgy foglalkoztat, mint a Churchill lányok története. Főleg a történelmi regényeket és sorozatokat szeretem. Gyermekkori álmom az volt, hogy régész leszek, de a tanulmányaim más irányt vettek. Leginkább az egyiptológia áll a legközelebb hozzám. Azt hiszem mindent elolvastam, ami csak ebben a témában megjelent. Egyszerűen elvarázsolt a hieroglifák és a fennmaradt ásatási emlékek világa.

Egy sima, egy fordított

Amíg a fiúk fúrtak-faragtak a háztartástan órán az általános iskolában, a lányok kötni és horgolni tanultak. Ha kikapcsolódásra vágyom ma is szívesen megkötök egy sálat, sapkát vagy mellényt. Szeretem a különböző fonalak színvilágát , puhaságát és boldogsággal tölt el, hogy családom örömmel viseli ezeket a ruhadarabokat.

Megosztás