Kurdi Tibor

Halló Föld, igaz, hogy zombitámadás van?

15 éve vagyok „parkolós”. Úgy is mondhatnám, egyszerűen beleszerettem a parkolórendszerek világába. Egyszerre látom a szépséget a működésükben, a logikájukban, és persze a lehetőséget, hogy merre is lehetne azokat továbbfejleszteni. Ezzel együtt néha azon kapom magam, hogy már annyi időt töltök a föld alatt, hogy olykor rácsodálkozom, mi történik odafenn. Viccesen azt szoktam mondani, hogy azt sem tudnám meg,  ha egy napon zombitámadás érné a Földet.

A motorzaj sem nyomja el a szívemben a zenét

Ma már ritkábban, egy időben azonban minden alkalmat megragadtam, hogy eljussak a kedvenc előadóim koncertjeire. Hovatovább zenekar alapításra is adtam a fejem, bár nem hiszem, hogy a Szégyen & Gyalázat együttes sokaknak ismerősen csengene. Pedig számos punk, punk-rock és hardcore feldolgozással, átirattal és saját szerzeménnyel is felléptünk, amelyek megalkotásában alaposan kivettem a részem. Az igazság az, hogy bármennyire is jól játszottunk, elég ügyetlenek voltunk a fellépési lehetőségek felkutatásában. Mindezek ellenére így is sikerült megjelennünk pár fesztivál színpadán. Bizton állíthatom, hogy meglehetősen viharos és kalandos volt ez az időszak, de mára, ahogy mondják, „csak a szépre emlékezem”. Ma már nem üvölt a lakásban a zene, de azért vezetés közben még gyakran előtőr belőlem a „régi rocker”, alaposan felcsavarom a hangerőt, és együtt üvöltöm a kedvenc énekeseimmel a dalaikat.

Egy felnőtt is játszhat

Mindenki gondolhat, amit akar, de nekem már csak az asztali PC marad az igazi! Amikor megjelentek a tabletek, megfogadtam, hogy soha nem fogok azokon semmit sem csinálni. Leginkább az apró problémák fogalkoztatnak programozás közben, de mondjuk, a MOM parkolóház SMS fizetési rendszerét is én „dobtam össze”. Operációs rendszerként az Ubuntu-t, egy Linux alapú kiadást használok immár több mint 15 éve. Nem mondanám magam kimondottan Linux fanatikusnak, de azért örülök, hogy sikerült ráakadnom erre a „csodára” és elhagyhattam vele a Windowst.

Levezetésként legjobban a lövöldözős játékokat, a torony védőseket és a menekülőseket szeretem. Azt hiszem, én vagyok a legjobb példa arra, hogy felnőtt korban is meg lehet őrizni a gyermeki játékosságot.

Megosztás