Ferkó Ágnes

Habverőtől a grillsütőig

Sós, édes, habos vagy fűszeres? – nekem egyik sem okoz problémát, minden recepttel ugyanolyan jól elboldogulok! Ha azt kérdeznék, hogy melyik a kedvenc ételem, akkor mégiscsak a húst mondanám, azt azonban minden formájában, sülve, főzve, párolva, pácolva, páccal vagy csak úgy magában, sóval-borssal. Hogy jött a sütés-főzés az életembe? Magam sem tudom pontosan, hiszen 30 évig gyakorlatilag be sem tettem a lábam a konyhába, ami pedig elég nagy dolog hiszen üzletvezetőként is dolgoztam egy étteremben. Mára azonban az életem egyik legizgalmasabb és legtöbb örömet nyújtó hobbija lett. A következő dolog amit megveszek egy olyan grillsütő lesz, amivel szuper burgereket és steakeket lehet csinálni. Azt már tudom, hogy milyet szeretnék belőle venni, arra viszont ötletem sincs, hogy hol fog majd elférni a konyhánkban. 

Két Casanovával osztom meg a lakásom

Két férfi rabolta el a szívem: a barátom, és egy „Kapitány” névre hallgató, görbefülű orosz szfinx macska. Ahogy mondani szokták, ő a szemünk fénye, vele teljes az életünk. Sokszor szoktam a sorsa kapcsán az élet kiszámíthatatlanságán gondolkodni. Éppen csak az orosz-ukrán háború kitörése előtt került hozzánk egy Moszkvától 100 kilométerré található Bereznya nevű településről, ahol tenyészmacska volt. Most a hideg és szomorú Oroszország helyett egy meleg és biztonságos lakásban tölti a nyugdíjas éveit – ahol minden törődést és gondoskodást megkap. Reggeltől-estig figyelünk rá, etetjük, a körmét vágjuk, a fülét tisztítjuk. Néha azt gondolom, hogy én is ilyen idős korra vágyom majd egy floridiai öregotthonban, mint amilyen Kapitány nyugdíjas évei.

Edzés? Na, az régen egy őrület volt nálam!

Azt hiszem nem csak konyhatündér vagyok, de egy megtestesült „Fitness Jane Fonda” is, amiről még papírom is van! Kevesen tudják, de hivatalosan is Wellness-Fitness Instruktor vagyok, szóval ha álmomból felébresztenek, akkor is fel tudok sorolni legalább száz gyakorlatot fejből, hogy mit végezzünk az erőnlét vagy a dinamika javítására. Régebben heti 5-6 alkalommal jártam el edzeni, most azonban egy kicsit visszavettem, heti 2-3 alkalommal jutok csak le az edzőterembe. Ilyenkor persze azzal vigasztalom magam, hogy ahogy a főzésben is: nem a mennyiség, hanem a minőség számít! 

Megosztás