Havasi Gergő

Bomba kapás mágnessel

Tudtad, hogy nem csak kukaccal, csalival, kézigránáttal, de mágnessel is lehet horgászni? Nem? Na, akkor elmondom! Sokáig gondolkodtam, mivel csalhatnám el a gyereket a videójáték elől. Egyszer eszembe jutott, mennyire szerettem gyerekkoromban a szabadban lenni és gondoltam, elviszem a gyereket mágneshorgászni a Dunára. Mit ad Isten, már az első alkalommal kifogott egy Mazda slusszkulcsot.

Hogy nekem mi volt a legérdekesebb fogásom? Ami a kiérkező rendőröknek és tűzszerészeknek is: a kötél végén lengedező cseh gránát.

Játékkal az életre edzeni

Az egyik legnagyobb szenvedélyem az airsoft. Egy katonai szimulációs játék, mely hasonlít a paintballhoz, csak itt teljesen élethű, 1:1 arányú fegyvereket használunk. Igazi taktikai sport, melyet legtöbbször a szabadban vagy elhagyott, romos épületekben, gyárakban játszunk. A sokszor különleges terep és a gyors reakciókat igénylő, váratlan helyzetek ügyességet, higgadtságot és jó helyzetfelismerő képességet követelnek meg. Nem is beszélve arról, hogy csapatjáték, mely stratégiát, együttműködést és a terv precíz végrehajtását igényli.

Valójában szinte minden olyan készségre, ami ahhoz kell, hogy jó legyek az airsoftban, tudok építeni a munkám során is. Nap, mint nap.

Ink and Think

Régi hagyománya van a családunkban a tetoválásnak. Már a két világháború között, 1929-ben született nagyapámról is tudjuk, hogy „tokától-bokáig” beboríttatta a testét különböző tetoválásokkal a katonaságban. Ez csak részben önkifejezés nálam, sokkal inkább emlékezés. Leginkább azokat a motívumokat szeretem, amelyeket mások esetleg észre sem vesznek, viszont számomra mélyebb üzenetet hordoznak. Ilyen a nyakam alatt látható 1224-es szám, ami a pólóm gallérja alól is kilóg. Hogy mit jelent? Szívesen elmesélem, ha találkozunk és megkérdezed.

Megosztás