Megnyertük a D3 OTP adatközpontjának üzemeltetését

Az ICON Real Estate Management nyerte a Szabadkikötő területén lévő D3 csarnok facility management tenderét. 2021 júliusával el is indult a szolgálatás a Megbízó számára.

A D3 csarnok a Budapest Dock területén megvalósult cca 13 ezer m2 területű, az OTP adatközpontjának helyet adó „A” kategóriás a mai kor igényeinek megfelelő kialakítású modern ipari csarnok. A közbenső – 1. és 2. emeleti – iroda szintek és szociális létesítmények (vizes blokkok, öltözők és teakonyhák) mintegy ezer négyzetméteren terülnek el. Napelemek biztosítják a megújuló energiát, melyek a tető körülbelül 10 %-át fedik le. A tető további részére, nagyjából 60 %-ára zöld tető épült egyedi, szélsőséges időjárást tűrő növényfajtákkal és saját öntözőrendszerrel.

A Budapest Dock Szabadkikötő Logisztikai és Ipari Park Csepelen egy trimodális logisztikai központ azaz mind vasúton, mind közúton, mind vízen megközelíthető és története több, mint száz évre nyúlik vissza. Mind LEED, mind BREEAM, mind ISO 9001-es minősítéssel rendelkezik. Automatikus beengedő és forgalomirányítási rendszerrel rendelkezik, melynek része a DOCK APP mobil alkalmazás is.

A teljes körű kikötői szolgáltatásokat nyújtó BSZL Zrt. üzemeltetésében levő szárazföldi terület mintegy 108 hektár. Három üzemelő medencéjében összesen 18 hajóálláshely van kiépítve. A Kikötő területén Ro-Ro terminál is üzemel és 2005-ben országos közforgalmú kikötő minősítést kapott.

Az ICON megbízásai ezzel mintegy 250 ezer m2 modern iroda, kereskedelmi és ipari, logisztikai területet tesznek ki.

Rövid időn belül újabb épülettel bővült a megbízási állományunk és egy újabb nagy tekintélyű ügyfelet is köszönhetünk. Itt is, mint a többi megbízásunknál a minőségi munkavégzés az első számú prioritás, az ügyfél szempontjaink elsődleges képviseletével.

– mondta Nagy Gábor, az ICON ügyvezetője.

Megosztás