Leskó Ibolya

Angie, a négylábú vállalati coach

Azt mondják, egy kutya tíz évvel meghosszabbíthatja az életünket. Nem csak mérsékeli a stressz negatív hatásait, de egyedülálló az a szeretet, gyengédség, törődés és baráti kapcsolat, amit képes adni és őszintén kimutatni. Ráadásul hűséget, odaadást és teljes önzetlenséget tanulhatunk tőlük. Azt látom a munkahelyemen, hogy azokat is közelebb hozza egymáshoz egy kutya jelenléte, akik amúgy – munkakörüknél fogva – nem feltétlenül beszélnének egymással. Angienek, a kis vizslalánynak nem csak a tekintete csodálatos, de a személyisége is, ezért amikor lehet jön velem az irodába. Tényleg olyan, mint egy négylábú vállalati coach, kapcsolatépítő és feszültségoldó kulcs, sokszor vicces helyzeteket generál, megmosolyogtat embereket cégtől, pozíciótól függetlenül.

Ha valakit megcsap a malter szaga

Van, aki a tanulmányai után kerül az építőiparba, van, aki ebbe születik bele, ahogy én is. Nálunk már az édesapám is az építőiparban dolgozott, ami számomra is kijelölte az utat, és az építészet felé terelt. Az elmúlt két évtizedben a tervezőasztaltól, a közüzemi engedélyeztetéseken át, az önkormányzati ügyintézésig nagyon sok mindennel volt már dolgom. Ha kell, megtervezek egy lakást ArchiCad-ben, tervezői és kivitelezői egyeztetéseket végzek, ha kell, fél tucat városban, közel fél száz objektumot felügyelek vagy épp a tulajdonos érdekeit képviselem és több tucat bérlővel konzultálok a műszakos kollégákkal közösen, együtt, csapatban dolgozva a legjobb eredményért.

A Jóisten a szomszédom

Van egy történet, amit ritkán szoktam elmesélni, de most mégis megteszem. Egy alkalommal úgy adódott, hogy Sukoróra vetődtem, ahol azonnal beleszerettem a tájba és a Velencei-tó látványába. Egy ideig rendszeresen lejártam, és sok időt töltöttem, hogy házat vagy telket találjak a környéken. Mielőtt hazaindultam, minden alkalommal felmentem a hegy tetején álló sárgafalú, Szent Ignác római katolikus templomhoz, ahonnan be lehet látni az egész vidéket. Nehéz volt rátalálni, de szó szerint azt mondhatnám, hogy „mit ad Isten”, pontosan a templom melletti telken találtam meg később azt a mesebeli kis nádfedeles házikót a hozzátartozó hatalmas kerttel, amit szorgos évek alatt végül kutyabarát vendégháznak alakítottam ki. Mára már számos kedves történet és emberi kapcsolat kötődik az Angelic Cottage-hoz. Azóta, ha valaki megkérdezi, tisztelettel és nagy szeretettel csak annyit mondok; így lett a Jóisten a szomszédom.

Megosztás